Dejlig er Jordensdag

Bæredygtighed i et åndeligt lys

Kom og vær med til en dag hvor vi hylder jorden med sang, musik, dialog, bøn og meditation.

 

I 1970 erklærede FN den 22. April for Jordens dag. Det skulle være en tilbagevendende begivenhed, der giver verdenens borgere en mulighed for at mindes og takke jorden for hvad den er – grundlaget for selve vores eksistens. At vi, som samfund ikke formår at leve på bæredygtig vis i samspil med jordens rytme, er desværre blevet tydeligt, og at markere jordens dag er derfor endnu mere aktuelt i dag, end det var dengang mærkedagen blev udråbt.

 

I år havde vi, i Dejlig er Jorden, planlagt at markere denne vigtige dag, men blev desværre forhindret pga. corona. Men da vi synes vi havde sammensat så godt et program, og fordi jorden er noget at fejre hverdag, synes vi det ville være ærgerligt at skulle vente helt til næste år. Derfor har vi besluttet nu at fejre Jordensdag lidt utidssvarende, med denne begivenhed i september.

 

Det er os derfor en glæde at kunne invitere til en eftermiddag der vil byde på følgende:
Studenterpræsten Jens Munk vil lede en hjertebønsmeditation hvor taknemlighed for jorden er i fokus, og sangerinde og sangskriver Alina Henriques vil med sin trio opføre egne enkle sange, der ligeledes udtrykker taknemlighed for vores klode. Videre vil Tenzin Drolkar, der er Buddhistisk nonne og lærer,  sammen med deltagerne skabe rum for refleksion og fordybelse når hun læser digte tilegnet jorden højt. Endelig vil Birgitte Saviera, der også er aktivt medlem af Bedsteforældrenes Klimaaktion, sige et par ord.

 

Medvirkende

  • Studenterpræst Jens Munk
  • Buddhistisk nonne og lærer Tenzin Drolkar
  • Sanger Alina Henriques og hendes trio
  • Klima- og Miljøambassadør Birgitte Saviera

 

Praktisk

Tilmelding: Deltagelse kræver tilmelding og foregår enten via denne side, eller ved at sende en mail til: cafejordenkalder@gmail.com.
Tid: 15.00 – 17.00, søndag d. 26 september.
Sted: Domen, Inge Lehmanns Gade 2, 8000 Aarhus.
Zoom: https://us02web.zoom.us/j/89311348607?pwd=bURNMWt2Rk93M2JwV2ZFVDhNc2xXUT09 (følg linket på dagen!)
Pris: Gratis. Donationer velkommes – alt overskud vil gå ubeskåret til foreningen Verdens Skove.

Date

søndag 26 sep
Expired!

Time

15:00 - 17:30

Mere information

Tilmeld dig her

Sted

Dome of Visions
Inge Lehmanns Gade 2 8000 Aarhus
Website
https://domen.aarhus.dk/
Tilmeld dig her